Stichting Info BDSM

Ongeveer een derde van onze maandelijkse 45 duizend bezoekers, al naar gelang het seizoen, komt hier voor de eerste keer. Dat kan natuurlijk wel even schrikken zijn; niet zozeer voor ons, maar voor deze first timers. Wij hebben stichting Info BDSM bereid gevonden om algemene informatie over de fenomenen BDSM en FemDom in het bijzonder hier te verstrekken.

Sebastianus’ eerste post laten we bovenaan staan. Voor Info BDSM’s laatste posting klik je hier.


Willen jullie meewerken aan onze website?

Dat was de vraag die een tijdje geleden in de mailbox van de Stichting Info BDSM viel. De mail kwam van de webmaster van Klapjes.nl.

Na intern overleg hebben we besloten mee te werken. We doen het omdat we weten dat vele tienduizenden onderdanige mannen maandelijks deze website bezoeken en dat er heel veel nieuwsgierigen en beginners tussen zitten. We doen het omdat we er van overtuigd zijn dat Dominante vrouwen een nuttige rol in deze maatschappij vervullen, omdat we weten dat heel veel mannen bij deze vrouwen kunnen vinden wat ze nodig hebben en … dat ze dat thuis meestal niet vinden.

We weten dat onderdanige gevoelens bij mannen niet “zo evident” zijn; niet evident om zelf te aanvaarden, laat staan om er mee naar buiten te komen. Van mannen wordt niet verwacht dat ze onderdanige wensen en verlangens hebben. Integendeel, het outen daarvan stuit op hoongelach, onbegrip en zelfs discriminatie. Veel mannen blijven dus liever stil…

Wetenschappelijk onderzoekers uit verschillende continenten schatten nochtans in dat 1 op 10 mensen op deze wereld wat met BDSM-gevoelens heeft. Daarvan zijn er ongeveer de helft mannen en vrouwen en ook de verhouding tussen Dominante en submissieve behoeften ligt ongeveer op de helft. Niet iedereen doet er wat mee, maar het leeft dus … en wel bij heel veel mensen!

En daarom doen we wat we doen: praten en schrijven over BDSM. En het ook zelf beleven natuurlijk!

Wat zijn onze voornaamste activiteiten?
Wie ons nog niet kent, kan hier meer informatie vinden over wie we zijn en wat we doen: http://www.stichtinginfobdsm.eu/nl
Of wat specifieker:

Waar geloven wij in?
Dat: als je BDSM-spel gebaseerd is op wederzijds respect, wederzijds vertrouwen, als er sprake is van volledige vrijwilligheid, er voldoende rekening wordt gehouden met de veiligheid, dat er voorzichtigheid aan de dag wordt gelegd, en tenslotte dat je ook de verantwoordelijkheid draagt voor je daden, dat je dan verstandig BDSM bedrijft. Als je deze voorwaarden bekijkt dan wijken die niet eens af van wat de meeste mensen in welke soort relatie dan ook wenselijk achten.

En wij geloven dat mensen die op een verstandige manier BDSM beleven, gelukkigere en stabielere mensen worden.

Sebastianus
Voor Stichting Info BDSM


Need for speed (2/3)

En hier is “onze” man weer. Hij heeft de stoute schoenen aangetrokken en betreedt het pad dat leidt naar de verwezenlijking van zijn jongensdroom. Hij geeft lang getwijfeld, maar nu wil hij niet langer wachten. “Need for Speed” deel 2: Een jongensdroom in vrouwenhanden.

Sebastianus
Voor Stichting Info BDSM


Need for speed (1/3)

Dit is het eerste deel van een metafoor in 3 delen. De andere delen volgen later. Dit verhaal gaat over een man met een droom. Een droom zoals vele mannen ze dromen. Deze man zet stapje voor stapje in de richting van de verwezenlijking van zijn droom; zijn Need for Speed!

Of hij komt waar hij komen wil, dat vertelt dit deel voorlopig nog niet. Daarvoor zal je de volgende delen moeten afwachten. Maar misschien herken je nu al de weg die jij wenst af te leggen…?

Sebastianus
Voor Stichting Info BDSM


Mannelijke fantasieën en hun relatie met BDSM-beleving

Hoewel het hebben van seksuele fantasieën wel eens verkeerdelijk hoofdzakelijk aan vrouwen wordt toegedicht, is dat natuurlijk onzin! Ook mannen kennen er wat van! Onderstaand artikel is gebaseerd op een (inmiddels verwijderde) door Clint.be gepubliceerde top 10 van meest voorkomende erotische gedachten van hetero “modale” mannen (gecursiveerde tekst). Daartussen bevinden zich mijn commentaren (niet-gecursiveerd). Niet de oorspronkelijke tekst legt de relatie met BDSM-beleving, maar mijn commentaren doen dat wel.

En verder halen Domina’s en slaafjes er wel uit wat hen interesseert;-)

De top 10 van mannelijke fantasieën
(de opsomming staat in volgorde van belangrijkheid – 10 = minst voorkomend; 1 = meest voorkomend)

10. De amazone
Mannen hebben graag dat hun partner eens het initiatief neemt en hoe kan dat beter dan de amazone stand. Van mannen worden nog steeds vaak verwacht dat zij het initiatief nemen in de slaapkamer en net daarom wisselen ze graag eens de rollen om. Een assertieve vrouw in de slaapkamer zorgt gegarandeerd voor vuur!

Commentaar: hoewel de meeste mannen met dergelijke wens hoogstwaarschijnlijk andere verwachtingen uitdrukken, zit hier ongetwijfeld ook de groep van mannelijke onderdanigen tussen. De Domina die alles in de hand neemt en bepaalt wat er gaat gebeuren is het summum voor mannen met subbehoeften.

9. Seks met een wildvreemde
Geen namen of verplichtingen, geen voorspel of knuffels, beleefdheid houden we ook maar achterwege, zelfs telefoonnummers uitwisselen is totaal uit den boze! Gewoon een potje stomende anonieme seks met een wildvreemde, gewoon laten leiden door je dierlijke lusten. Vooral geliefd tijdens lange vluchten of treinritten.

Commentaar: de link met BDSM-seks is hier wat verder te zoeken, tenzij je natuurlijk een gewillig slachtoffer vindt dat zich in totale en blinde overgave in de armen van een anonieme Domina wil gooien. Niet echt verstandig, maar het komt wel eens voor.
Een variant hierop is een rollenspel waarbij gespeeld wordt mekaar niet te kennen. Wil je een lekker BDSM-spel hebben zal je hard je best moeten doen om niet uit je rol te vallen. Immers, voor dergelijk spel kan je best heel veel weten van elkaar en degelijk voorbereid zijn.

8. Mrs. Robinson
Voor wie de film met de toen nog piepjonge Dustin Hoffman niet heeft gezien: een oudere, rijpe vrouw die er nog super aantrekkelijk en very sexy uitziet en die hem nog heel wat trucjes kan leren in bed.

Commentaar: hier zitten we op het terrein van de ‘age play’ waarbij er mannen zijn die het lekker vinden zich als kleine jongetjes te gedragen (tot en met het dragen van een luier) en door de strenge moeder/dominante vrouw (al dan niet) seksueel aangestuurd te worden in wat mag en niet mag, en waarvoor al die lekkere intieme lichaamsdelen dan wel mogen dienen. Zo schijnen juffen biologie razend populair te
zijn;-)
En veel recenter dan “Mrs. Robinson” hebben we “50 Shades of Grey” waar Christian ook werd ingewijd in seks door … jawel, ene Mrs. Robinson. E.L. James zal ze waarschijnlijk niet toevallig zo genoemd hebben;-)

7. Verboden vrucht
Zich eens een keer uitgebreid mogen vergrijpen aan het knappe tiener buurmeisje, de sexy zus van z’n partner of haar knappe beste vriendin. Als die jonge lolita uitdagend naar hem kijkt, de sexy schoonzus vraagt om even haar rug in te smeren of haar beste vriendin speels begint te flirten op café, dan slaan z’n fantasieën zonder pardon op hol.

Commentaar: ook hier weer raakvlakken met ‘age play’. Het maagdelijk knaapje dat “misbruikt en verkracht” wordt door de rijpere en ervaren vrouw. Hoewel je je hier kan afvragen of dat nu een mannelijke, dan wel een vrouwelijke wens is;-)

6. De gluurder
Het spannende spelletje tussen de voyeur die niet zeker weet of zij hem wel heeft opgemerkt en de exhibitioniste die hoopt dat hij kijkt terwijl ze naakt door de kamer loopt en de gordijnen net niet goed heeft gesloten. Het mag voor hem ook een sensueel duet tussen de twee sexy studentes aan de overkant van de straat zijn.

Commentaar: flink wat BDSM’ers hebben een voyeuristisch en/of exhibitionistisch trekje. Je uitkleden en naakt moeten vertonen blijkt een lekker machtspelletje. Seks hebben met iemand anders terwijl je Meesteres erop toekijkt … ja, er zijn best mannen die erop kicken. (Domina’s overigens ook, geloof me;-))

5. Het meisje met het uniform
Een cliché o zo groot maakt dat het bij heel veel mannen ongetwijfeld hoger op deze lijst zal staan: de sexy verkleedpartijtjes. Favorieten zijn: de dominante politieagente, de sexy verpleegster, het kamermeisje dat eerst nog een beetje verlegen tegenpruttelt maar dan toch toestemt of de lolita in schooluniform met het haar in twee staartjes en een supersexy minirokje om haar billen.

Commentaar: hier zitten we volop in de fetisj- en BDSM-sfeer. Uniformen wekken gevoelens van macht resp. onderdanigheid op. De dominante politieagente die je orders geeft, de sexy verpleegster die je aan een lichamelijk onderzoek onderwerpt, de strak geklede lerares die je een lesje leert, … ze komen vaak voor in BDSM-spellen. Het kamermeisje of de lolita vervullen dan weer de Dominante wensen van mannen. Hier gaat het over de onmacht, onervarenheid of naïviteit die de kick opleveren.

4. De sultan
Welke man droomt er niet stiekem van zijn eigen groep vrouwen? In deze fantasie is hij de ‘sultan’ die z’n eigen harem heeft van uiterst gewillige bloedmooie slavinnen die aan al z’n seksuele wensen willen voldoen, waar en wanneer hij het maar wil doen en met wie hij er maar zin heeft.

Commentaar: de sultan heeft macht én de beschikking over een stel onderdanige vrouwen waarmee hij kan doen wat hij verkiest: een BDSM-natte-droom voor velen. Samen met wens nummer 5 zit hier dit de meest uitgesproken relatie met BDSM-beleving. Maar laten we het hier maar eens lekker omkeren: de sultane die een “harem” slaafjes ter beschikking heeft … mmm, ik ruik mogelijkheden;-)

3. Bijna betrapt
Heel spannend is het om seks te hebben op plaatsen met een grote kans om betrapt te worden. Op kantoor bijvoorbeeld na de werkuren wanneer de poetsvrouw aan haar ronde begint.

Commentaar: heel wat BDSM’ers houden van seks op riskante plekken. Het verhoogt de spanning en geilheid. In BDSM-spellen komt dit dus vaker aan bod, zowel reëel als virtueel (gespeeld).

2. Op locatie
Op eender welke plaats zo lang het maar niet op de eigen slaapkamer is. Dit kan de keuken, de badkamer, de garage, het washok of de eetkamer zijn, maar het wordt nog spannender op verplaatsing. In een pashokje van een winkel, in het toilet op café, in het vliegtuig of de trein, op kantoor, in de auto, al dan niet terwijl je aan het rijden bent.

Commentaar: BDSM’ers hebben vaak een creatieve instelling. Opdrachten uitvoeren op het werk, in winkels, op openbare of juist afgelegen plekken, bij familie en vrienden, komen erg vaak voor. En wie inventief genoeg is kan van elke kamer wel een ‘dungeon’ maken. Alles wat maar zover mogelijk verwijderd is van het recht-toe-recht-aan-slaapkamer-geneuk behoort tot het arsenaal van BDSM’ers.

1. Het triootje
Weinig mannen zullen mopperen dat seks met twee vrouwen op de 1ste plaats staat in deze lijst. Twee bloedmooie vrouwen die honderd procent gefocust zijn op z’n genot en liefst ook niet vies zijn van elkaar. Dame twee mag het sexy buurmeisje uit fantasie nummer 7 zijn, de rijpere vrouw uit fantasie nummer 8 of de wildvreemde dame uit fantasie nummer 9, ze mogen zich in een sexy kamermeisjes outfitje wringen en deze trio mag ook best op een spannende locatie plaatsvinden. Kort samengevat: al de vorige fantasieën mogen aan bod komen maar dan met nog een vrouw extra erbij.

Commentaar: Doms blijken ook gewone mannen. De trio-wens komt in BDSM-kringen veel voor. Er zijn Doms die hun slavin de opdracht geven een “sub-zusje” te zoeken waarmee dan gespeeld kan worden. De tweede vrouw kan vele doelstellingen dienen: een tweede slavin om mee te spelen als Dom, om met de andere slavin te spelen, of om een Dominante rol te vervullen naar één van beiden of beiden. Maar je kan in dit stukje commentaar ook gewoon alle “mannelijke” woorden vervangen door “vrouwelijke” equivalenten. Kan best!

Tot zover de oorspronkelijke lijst.

Opvallend is dat de lijst van de mannelijke fantasieën toch minder BDSM-getint is dan die van vrouwen. Maar toch blijken ook hier de seksfantasieën van “gewone” mannen vaak elementen te bevatten die tot de BDSM-beleving behoren. Hoewel ze in deze laatste vaak meer uitgesproken, wat extremer of frequenter zullen voorkomen, blijken er toch veel ingrediënten bij alle mannen in de genen te zitten.

In vanille-relaties zullen deze wensen minder frequent openlijk besproken worden; in BDSM-relaties kan je er gewoon niet naast omdat ze essentieel deel uitmaken van het spel, van de gesprekken voor en na, van het aftasten en opzoeken van grenzen.

Enkele slotopmerkingen wat betreft de lijst van mannelijke fantasieën:

  • Deze lijst werd samengesteld aan de hand van bevragingen van “de gemiddelde man” en er werd niet gevraagd naar hun seksuele voorkeur; m.a.w. het is niet duidelijk hoeveel BDSM’ers (inclusief andere seksuele geaardheden) tussen de respondeerders zitten;
  • Wetenschappers poneren dan wel weer dat 1 op 10 mensen iets heeft met BDSM-gevoelens en dat de verhouding Dominant/onderdanig tussen mannen en vrouwen ongeveer op 51/49 ingeschat mag worden;
  • De top 10 van geheime verlangens zijn slechts het topje van de ijsberg en daarvan weten we dat die zich slechts 1/5de tot 1/7de boven water bevindt; deze vergelijking om duidelijk te maken dat de opgesomde verlangens slechts een klein deel uitmaken van een haast onbegrensd scala aan opwindende gedachten en fetisjen;
  • Mannen hebben van nature een vaste positie in seks of ze nu hetero, homo of bi zijn; een positie die ze zich soms zelf opleggen in afwijking van hun feitelijke lustgevoelens;
  • Vrouwen zijn veel meer fluïde; dat kan variëren tussen pure hetero-gevoelens (tot en met het walgen van seks met andere vrouwen) maar een ander moment kunnen ze wel verliefd zijn op een vrouw en er seks mee hebben;
  • Bij vrouwen stuurt veelal de liefde; bij mannen meer de lust.

Gebaseerd op een paragraaf eerder verschenen in het boek “BDSM, ik beheers je!”. Meer info kan je vinden op: www.stichtinginfobdsm.eu

Sebastianus
Voor Stichting Info BDSM


De streepjescode

Er zijn zoveel invullingen van BDSM-behoeften als er mensen zijn die ze willen beleven. Aangevuld met een enorme diversiteit aan fetisjen, bekom je een quasi oneindig pallet aan erotisch-seksuele belevingen die mensen lekker kunnen vinden. Als je – buiten je bestaande relatie of zonder een huidige partner – op zoek gaat naar wat je nu precies allemaal wil gaan beleven, dan is het zaak daar een goeie kijk op te krijgen. Dat voorkomt misverstanden en frustratie.

Je zou daarbij kunnen denken aan het aanmaken van een soort streepjescode, waarbij elk streepje staat voor iets wat je lekker, niet lekker of misschien wel lekker zou vinden maar waaraan je nog niet toegekomen was of aandurfde. Elk streepje in de code staat voor iets waarvan je wel eens gedroomd hebt. Het ene streepje is dik, want het is een groot verlangen; het andere dan weer dun, omdat je weet (of vreest) dat je het niet zo lekker gaat vinden. Weer andere streepjes worden vervangen door een lege plek.

Zo zou je, als je nog geen echte of slechts beperkte ervaring hebt, voor jezelf zo’n streepjescode kunnen opstellen. Met dergelijke code krijg je een redelijk goed zicht op wat je zoekt, en dus ook op de Domina die jij nodig hebt. De meeste (professionele) Domina’s geven op hun websites of profielen precies aan waarin ze gespecialiseerd zijn, of minstens in welke “range” van behoeften zij kunnen voorzien. Hoe beter jij in kaart hebt waar jouw verlangens liggen, hoe beter je de “beste” Domina kan vinden. “Beste” moet je dan zien als wie het best bij jouw verlangens past.

Ervaren Domina’s brengen in luttele tijd jouw expliciete, maar ook impliciete wensen in kaart. Ook diegene die je niet durft uit te spreken of waar je omheen draait. Het zijn die “grijze” zones waar het extreem lekker… maar ook behoorlijk mis kan lopen voor jou. Je denkt dus best vooraf en vooral goed na, én geeft zo exact mogelijk aan waar je dikke, je dunne en onbestaande “streepjes” zitten. Daarmee reik je je Domina alle ingrediënten aan waarmee ze het voor jou het lekkerst kan maken. Wat je niet zegt, kan vaak ook niet geweten worden. Wat je niet duidelijk weet te omschrijven, laat ruimte voor interpretatie.

En natuurlijk hebben ook Domina’s hun favorieten! Als je hunkert naar het uitstellen van jouw genot, maar bv. niet zo gek op pijn bent, dan zit je met een Domina die vooral kickt op pijn toedienen niet erg goed. Als anaal niet jouw ding is, dan is het verstandiger een Domina te kiezen die daarop ook niet kickt.

Kijk ook verder dan het uiterlijk (mannen hebben wel eens de neiging om zich in eerste instantie daar naar te richten) en richt je op wat Domina’s aan innerlijke kracht, uitstraling én ervaring bezitten.

Tot slot. Wees je ook bewust dat een streepjescode altijd een momentopname is; een situering van jouw wensen en verlangens op een bepaald moment. De spelervaring en creativiteit van Domina’s, en jouw beleving bij het ondergaan van het spel, maken dat die streepjescode behoorlijk kan gaan veranderen; er zullen streepjes wegvallen, bijkomen, dikker of dunner worden. Het blijft dus zaak jouw code voortdurend bij te schaven.

Succes!

Sebastianus
Voor Stichting Info BDSM


Heb jij je wel eens verbaasd?

Heb jij je wel eens verbaasd over de vreemde dagdromen die je had? Over dingen die “normale” mensen niet horen lekker te vinden? Over macht en machteloosheid in een seksuele context? Over vastgebonden, geblinddoekt, vernederd, beheerst te worden? Perverse dingen gezien of gelezen die je enorm opwonden? Over kinky kleding, voorwerpen, situaties gedroomd?

Welkom! Je bent 1 van de 10 mannen (of vrouwen) die iets met BDSM hebben. Steeds meer wetenschappers gaan ervan uit dat het over zoveel mensen gaat. Je bent er dus zeer waarschijnlijk één van (want anders was je hier niet), en je kent minstens mensen in jouw directe omgeving die “er wat mee hebben”. Wie weet wel je ouders, zus of broer, de leerkracht waarbij je niet weet waarom hij jou zo fascineert, de man in de winkel waar je steeds door gebiologeerd raakt, de vrouw die je met één blik je een klein jongetje doet voelen …

Je kent ongetwijfeld de verhalen van invloedrijke en machtige mannen die betrapt worden met een vrouw die hen vernedert, misbruikt, hen aankleedt als vrouw, of misschien wel als baby, hen dingen laat ondergaan die geen volwassen man openlijk durft te bekennen. En toch lopen er tussen die 1 op 10 mannen heel wat rond die daar bloedgeil van worden.

Nu kunnen jouw fantasieën misschien minder of meer extreem zijn dan de gegeven voorbeelden, maar voor de meeste fantasieën geldt dat ze slechts werkelijkheid kunnen worden als je iemand vindt die jouw wensen werkelijkheid wil laten worden. En daarmee kom je in de wondere wereld van de BDSM terecht. De wereld van Dominanten en submissieven. De wereld waar je op vrijwillige basis je macht inruilt voor onmacht en daarin juist je grootste kick kan vinden.

Wij hadden dergelijke fantasieën en hebben ze in een gespeelde werkelijkheid omgezet. Een gewenste werkelijkheid waarover we eerst heel grondig gecommuniceerd hebben. Daarvoor hebben we heel wat grenzen moeten overschrijden: wat wil ik eigenlijk beleven? – is dat wel normaal? – durf ik dat wel aan? – wie moet ik daarvoor uitkiezen? – hoe doe ik dat veilig? – zal ik er gelukkiger door worden? – moet ik mijn seksuele geaardheid outen naar mijn omgeving? … allemaal vragen die we ons gesteld hebben.

En hoe meer we rondkeken, des te meer mensen we tegenkwamen die zich net dezelfde vragen stelden. Door ons te informeren, samen te praten en te reflecteren … zijn we gekomen tot het zelfbewustzijn: wij zijn mensen met een BDSM-behoefte en door die beleving te gaan invullen zijn we de mensen geworden die we wensten te zijn.

Was dat eenvoudig? Nee, het was behoorlijk moeilijk, omdat we vooral moesten opboksen tegen onszelf en de opwerpingen: dat hoort niet, dat kan niet, dat is gevaarlijk, dat is onverantwoordelijk, en zo meer. We moesten out-of-the-box leren denken, kijken én doen.

Mensen die een BDSM-behoefte in zichzelf ontdekken krijgen een lawine van tegenstrijdige en verwarrende gevoelens over zich heen, massa’s informatie, indrukken, geile verhalen, rampscenario’s te verwerken. Velen haken af en beslissen er nooit wat mee te gaan doen. Dat is prima. Niemand verplicht je er wat mee te doen! Anderen blijven zich hun hele leven lang vragen stellen of ze toch net niet de essentie van zichzelf genegeerd hebben. Hoe het zou zijn om … ?

Toen wij terugblikten op onze zoektocht, zagen hoeveel mensen met dergelijke vragen worstelden, getuigen waren van wat een luisterend en BDSM-kundig oor voor iemand kon betekenen … toen hebben we beslist Stichting Info BDSM in het leven te roepen. Een plek waar je anoniem jouw vragen kan stellen en antwoorden zoeken op wat jij al dan niet met jouw BDSM-behoeften wilt doen. Ons enige belang is dat jij er beter van wordt!

En ben je voor jezelf al verder geraakt? Ook prima, want dan zijn wij overbodig voor jou. Geniet en doe het veilig!

Sebastianus
Voor Stichting Info BDSM


En jij dacht dat je alleen was?!

Wetenschappelijk onderzoekers uit verschillende continenten schatten in dat 1 op 10 mensen op deze wereld wat met BDSM-gevoelens heeft. Daarvan zijn er ongeveer de helft mannen en vrouwen en ook de verhouding tussen Dominante en submissieve / onderdanige behoeften ligt ongeveer op de helft. Niet iedereen doet er wat mee, maar het leeft dus … en wel bij heel veel mensen!

Laat ik – om het wat bevattelijker te maken – dat in (afgeronde) cijfers omzetten:

  • De wereld telt ruim 7.000.000.000 mensen
  • De verhouding tussen mannen en vrouwen varieert naar gelang de regio en de leeftijd. In sommige landen ligt die verhouding op meer dan 2 mannen per vrouw, in andere dan weer maximaal op 0,84 mannen per vrouw; voor Nederland en België ligt die verhouding tussen de 0,98 en 0,96. Realistisch kan ingeschat worden dat 51% van de wereldbevolking mannen zijn en 49% vrouwen. We praten dus ongeveer over 3.570.000.000 mannen
  • Daarvan schatten wetenschappers dus in dat 1 op 10 iets met BDSM-gevoelens heeft; we praten dan over 357.000.000 mannen met BDSM-gevoelens
  • Daarvan zouden dan (opnieuw een inschatting) 51% een Dominante en 49% een submissieve voorkeur hebben. Oftewel 174.930.000 mannen met onderdanige wensen (dit is ter vergelijking ongeveer evenveel als de totale bevolking van Nederland + België + Frankrijk + Duitsland)

Of deze mannen er wat mee doen in de praktijk van hun liefdes- en relatieleven, is en blijft een open vraag, maar het gaat dus over héél véél mannen die er minstens van dromen, dat moge duidelijk zijn.

Ter illustratie: Klapjes.nl geeft aan dat zij tussen de 30 à 45.000 bezoekers per maand hebben. Waarschijnlijk maar een druppel op een hete plaat, maar wel een behoorlijke druppel.

Als je deze website bezoekt met meer dan enkel voyeuristische bedoelingen dan ben je dus één van die circa 175 miljoen mannen met submissieve behoeften. En jij dacht dat je een uitzondering was?!

Sebastianus
Voor Stichting Info BDSM