Interseksueel? De Meesteressen op Klapjes verwelkomen ook jou!

Ben jij een interseksueel persoon? Mooi mens, je bent welkom bij de Meesteressen die op Klapjes.nl staan. Het gaat Hen er niet om WAT je bent, maar WIE. En ja, daar doen ze wat mee…

Het is vrijdag. Eigenlijk een dag van footworship en ontspanning. Toch beginnen we de dag met een zwaar onderwerp: interseksualiteit.

Huh?”

BornBetweenInterseksuele mensen zijn leden van de het ‘derde geslacht’ Dit zijn mensen die worden geboren met beide geslachtskenmerken. Onderzoek en schattingen lopen uiteen tussen 0,5 en 1,7 procent van alle levendgeborenen. Interseksualiteit komt voor in verschillende gradaties; de een is meer vrouwelijk, de ander meer mannelijk en er zijn mensen die zowel hormonaal als qua innerlijke en uiterlijke geslachtsmerken precies in het midden zitten.

Let op, interseksualiteit is een volwaardig eigen geslacht, naast vrouwelijk en mannelijk. Het heeft in basis net zo min te maken met travestie of transgenderisme (geboren zijn in een verkeerd lichaam) als de ‘gewone’ geslachten. Momenteel is er slechts één land ter wereld dat het derde geslacht erkent: Australië (G’day SheilaMate, good on you!)

Interseksualiteit is zeldzaam, maar niet zo zeldzaam dat zij/jullie niet voorkomen op een site als klapjes, met gemiddeld tussen de 800 en 1.000 bezoekers per dag. Interseksuele mensen worstelen overwegend meer met hun seksuele identiteit dan leden van de twee hoofdgeslachten. Het begint al in wat voor een gezin het kind wordt geboren. Ongeveer op 3 a 4 jarige leeftijd ontdekken alle mensen stilaan het eigen, en verschillen met het andere, geslacht. Ook impulsen daaromtrent vanuit de samenleving worden stilaan door jonge kinderen begrepen (Sesamstraat, winkeletalages, posters in abrihokjes, etc etc). Het doorzetten en uitgroeien van wat later fetisjen zijn, moet in die periode worden gezocht.

Prader-ScaleHet interseksuele kind krijgt naast de ouder(s)/opvoeder(s) ook te maken met haarzijn omgeving. Het aantal conflictomgevingen voor het zelfbeeld neemt in de jaren daarna alleen maar toe. Ga maar na: jongste klassen basisschool, bovenbouw, middelbare school, adolescentie…

Interseksualiteit is zeldzaam, maar na heel wat gegoogle komt het volgens mij ECHT NOOIT VOOR(!) dat interseksuele mensen bij aanvang van hun volwassenheid het eigen specifieke geslacht volledig hebben geaccepteerd. Ergens in hun jeugd zijn ze door ouders, medici en maatschappij in een van de twee hoofdhokjes gedouwd. Vaak met: geslachtsduidelijke kleding, of veel en veel erger: hormonale medicijnen en geslachts’correctieve’ operaties en amputaties (horor!!). Dood- en doodzonde van een mensenleven. (Je pik of je borsten die er worden afgehaald…)

00135Waarom hier op Klapjes?
Veel onderdanige heteroheren worstelden misschien wel jaren en jaren met hun geaardheid voordat ze de stap durfden te zetten naar een Meesteres. Hoewel dat niet voor mij geldt, hoef ik de meesten van u niets te vertellen. En dan, die eerste keer… Thuiskomen, met hoofdletter T. Bevrijding, gezien worden, enfin, ik zei al: ik hoef u niets te vertellen.

Maar stel je je dan eens voor hoe dat moet zijn voor een interseksueel persoon met onderdanige gevoelens.

Mooi mens, je bent welkom bij de Meesteressen die op Klapjes.nl staan. Het gaat Hen er niet om WAT je bent, maar WIE. En ja, daar doen ze wat mee…