okt 252020
 

Dit wordt ons eerste bericht over De Universele Gynaecocratische Republiek, een jong en op het oog Spaans online-initiatief met een behoorlijke fanbase.

De Universele Gynaecocratische Republiek, seview door klapjes

We berichtten eerder over de The Other World Kingdom/Womania, recentelijk nog over Gynarchie en nu dus over de UGR. (Overigens is de afkorting van ons, niet van hen.) De site wordt automatisch vertaald door Google Translate naar het Nederlands als je de talendropdown gebruikt. Waarschijnlijk is (achter de schermen) de brontaal Engels-Amerikaans omdat het Nederlands goed leesbaar is. Vertaal je direct van het Spaans naar het Nederlands dan krijg je anno herfst 2020 nog vaak onzinvertalingen.

Universele Gynaecocratische Republiek

Om te beginnen hebben wij niet de hele site kunnen bekijken omdat grote delen zijn afgeschermd en alleen toegankelijk zijn voor “burgers“. Waar bij de OWK mannen geen burgerstatus konden verkrijgen, kan dat bij de UGR wel. Burgerschap bij de Universele Gynaecocratische Republiek kost voor mannen 10 euro, voor Vrouwen de helft. Burgers (V/m) krijgen een alfanumerieke code, de initiatiefnemers geven niet om voor- en achternamen. Dat is natuurlijk voor de privacy erg verstandig. Aan de code zou wel in één oogopslag te zien moeten zijn of het gaat om Vrouwelijke dan wel mannelijke burgers. Wij hebben (te) veel tijd hieraan besteed, maar vanwege het gemis aan een Vrouwelijke” burgerservicenummers” van de UGR kwamen wij er niet uit.

Desondanks kunnen niet-ingelogde sitebezoekers hun hart ophalen met betrekking tot het bestaansrecht van de UGR. Ook hier, net als door gynarchie-onderzoeker Peter Wright (zie link onder afbeelding), wordt veel aandacht besteed aan geschiedenis en verantwoording van het bestaan van een door Vrouwen gedomineerde samenleving. Tot nu toe lijkt er weinig “kink” op de UGR-site voor te komen, totdat je op de subpagina Gynaecocratische Spelen aanbelandt (onder Religie). De naar verluidt tweejaarlijks te houden spelen bestaan uit minstens acht onderdelen waaronder de strap-on race, ball busting contest en wagenmennen & -rennen. Mannen zijn hierbij, uiteraard, het lijdend voorwerp en Vrouwen de deelnemers. Wanneer deze spelen worden plaatsvinden is niet te vinden. Volgens het Twitteraccount van de UGR kom je dat alleen te weten als je burger bent. Betalen dus. Een andere interessant hoofdsectie is “het gebruik van de mens”, maar alles wat daaronder staat is ook alleen verder te bekijken als je burger bent.

Dieper bekeken

Is dit een financiële scam? Is het weer een manier om behoeftige onderdanige mannen geld af te troggelen? Wij denken van niet. Betaald burgerschap lijkt ons reëel voor een grote site als dit. Een andere manier om geld te verdienen is de verkoop van, ja u leest het goed, postzegels! Dus geen seksshop, latexkleding of ander kinkyspul, maar postzegels! Wat er overigens voor andere manieren zijn om geld te vragen als je eenmaal burger en binnen bent, weten we weer niet.

De site zelf, de domeinnaam, gynrep.com, heeft vier belangrijke wijzigingen in haar bestaan ondergaan. Of dat wijzigingen zijn van eigenaar, van fysieke hosting, of een combinatie van beide kunnen we niet zeggen. Wel dat dit domein slechts één keer is geïndexeerd door hét internetarchief Archive.org en dat is afgelopen voorjaar van dit jaar. In de meeste gevallen betekent dit dat betreffend domein in het verleden niet erg actief is geweest. Het bijbehorend Twitteraccount echter bestaat al sinds begin 2016. Kijk je vervolgens wie de eerste volger is van dit account (vaak een methode om te kijken wie erbij hoort of wie dicht bij de oprichters staat) dan is dat niemand minder dan Thomas Lavalle, een schrijver uit de VS die in het Engelstaalgebied vooral bekend is om Femdomboeken.

Voorlopige conclusie

Een goede, informatieve site van Spaans-Amerikaanse origine, met hoge amusementswaarde als je net als wij van Female Domination houdt. Waarschijnlijk leeft het idee tot een Universele Gynaecocratische Republiek al een tijdje – gezien de plaatjes óók geïnspireerd door de OWK/Womania en Wright’s Gynarchie – maar pas de eerste helft van dit jaar bestaat de site in de huidige en actieve vorm online. De conclusie is “voorlopig” omdat wij nog geen burger zijn. Als ónze nieuwe site eenmaal online is en de meeste hectiek daaromtrent voorbij is, zullen wij het overwegen.

Dit bericht is (na doorklik)271 keer gelezen. De meeste mensen lezen berichten vanaf blogroll/homepage

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)